Jump to Navigation

Ραβανί με Μαστίχα

up
84 users have voted.

Αυτή είναι μια συνταγή για κλασσικό ραβανί χωρίς καρύδα. Στην οικογένειά μου το αγαπάμε πολύ το ραβανί, γι'αυτό και "κυκλοφορεί" συχνά και σε διάφορες εκδοχές! Είναι αυτός ο συνδυασμός του γλυκού σιροπιού με την λίγο ξυνούτσικη γεύση του λεμονιού, ενσωματωμένα σε ένα αφράτο κέικ, που δύσκολα μπορεί κανείς να του αντισταθεί! Πραγματικά δεν μπορώ να διαλέξω ανάμεσα στο απλό ή σ'αυτό με το ινδοκάρυδο (δείτε σχετική ανάρτηση στο blog). Ήδη στο μυαλό μου επεξεργάζομαι κι άλλους πιθανούς συνδυασμούς... Για να δούμε τι θα φάμε! 

Διάβασε τη συνταγή στο delidelices.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Κουραμπιέδες με επικάλυψη σοκολάτας

(delidelices.blogspot.gr)
up
143 users have voted.
Για μια εναλλακτική και πιο μοντέρνα εκδοχή του κλασσικού κουραμπιέ θα χρειαστείτε δύο είδη σοκολάτας τύπου κουβερτούρα, μαύρη και λευκή. Βλέπετε, σε αντίθεση με τα μελομακάρονα που χάρη στο σιρόπι τους είναι γλυκά κάτω από τη σοκολάτα, οι κουραμπιέδες γλυκαίνουν βασικά με τη ζάχαρη άχνη που τους καλύπτουμε.

Αυθεντική Ρώσικη Σαλάτα της Γιαγιάς

(delidelices.blogspot.gr)
up
1024 users have voted.
Η αυθεντική "Ρώσικη" σαλάτα (ή "σαλάτα Ολιβιέ", όπως την ονομάζουν οι ίδιοι οι Ρώσοι) ελάχιστη σχέση έχει με το άγευστο μείγμα μαγιονέζας που κυκλοφορεί στα σούπερμαρκετ (βλέπετε,  η μία γιαγιά μου ήταν Ρωσίδα κι είχα πληροφόρηση "εκ των έσω").

Σπέσιαλ Βασιλόπιτα Σμύρνης (Κέικ)

(delidelices.blogspot.gr)
up
278 users have voted.
Εναλλακτική του τσουρεκιού, η βασιλόπιτα Σμύρνης είναι πολύ διαδεδομένη κι αγαπητή. Είναι ουσιαστικά ένα κέικ με άρωμα πορτοκαλιού. Αυτή είναι μια κάπως πιο πλούσια και λουσάτη εκδοχή της, όπου πρόσθεσα αμυγδαλόψιχα, σταφίδες και κόντιτα πορτοκαλιού.Υλικά:500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Φαρίνα)250γρ βούτυρο ή Βιτάμ4 αυγά2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρηξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι1/3 φλιτζ.

Πολίτικη Βασιλόπιτα (Τσουρέκι)

(delidelices.blogspot.gr)
up
222 users have voted.
Η βασιλόπιτα τσουρέκι είναι η πιο αγαπημένη αλλά ταυτόχρονα κι αυτή που φοβόμαστε περισσότερο να φτιάξουμε σπίτι μας γιατί έχει το κακό συνήθειο να βγαίνει πιο σφιχτή και λιγότερο αφράτη από την αγοραστή. Μετά λοιπόν από πολλούς πειραματισμούς, ανακάλυψα το ένα πράγμα που θα μας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα: το αλεύρι για τσουρέκια!

Κουραμπιέδες με επικάλυψη σοκολάτας

(delidelices.blogspot.gr)
up
224 users have voted.
Για μια εναλλακτική και πιο μοντέρνα εκδοχή του κλασσικού κουραμπιέ θα χρειαστείτε δύο είδη σοκολάτας τύπου κουβερτούρα, μαύρη και λευκή. Βλέπετε, σε αντίθεση με τα μελομακάρονα που χάρη στο σιρόπι τους είναι γλυκά κάτω από τη σοκολάτα, οι κουραμπιέδες γλυκαίνουν βασικά με τη ζάχαρη άχνη που τους καλύπτουμε.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut