Η μαμά Χρύσα προτείνει: Guvec που σημαίνει γιουβέτσι ή γκιουβέτσι είναι φαγητό της Οθωμανικής κουζίνας πού πέρασε και στην Ελληνική κουζίνα, στην Κύπρο, στην Αίγυπτο και στα Βαλκάνια. Γιουβέτσι λέμε το φαγητό με κρέας που ψήνεται σε πήλινο πλατύ σκεύος και το σκεπάζουμε. Στην Τουρκία ονομάζεται Guvec, στα Βαλκάνια duvec, στη Ρουμανία ghiveci στην Ελλάδα και στην Κύπρο giouvetsi. Αυτό το υπέροχο φαγητό μπορεί να μαγειρευτεί σε οποιοδήποτε πυρίμαχο σκεύος ή γάστρα, αλλά από πήλινο σκεύος είναι το καλύτερο γιατί του προσδίδει ένα μεθυστικό γήινο άρωμα.