Jump to Navigation

γιουβαρλάκια σούπα

up
286 users have voted.
γιουβαρλάκια σούπα - αυγολέμονοphotosερασι τέχνης γιουβαρλάκια γιά 6 -7 άτομαθα χρειαστούμε :1 κ. μοσχαρίσιο κιμά1 φλυτζανάκι του Ελληνικού καφέ ρύζι1 ξερό κρεμμύδι1 αυγόελαιόλαδο αλατοπίπερολίγο φρέσκο μαϊντανό και άνιθοαλεύρι γιά τον ζωμό θα χρειαστούμε :μερικά καρόταένα κλωνί σέλινομιά φρέσκια ντομάταδύο αυγάδύο λεμόνια πρώτα ψιλοκόβουμε το κλωνί σέλινο και την φρέσκια ντομάτα.κόβουμε σε μπαστουνάκια τα καρότα.τα βάζουμε όλα με νερό σε κατσαρόλα να βράσουν .
Διάβασε τη συνταγή στο amateurdecuisine.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Οι παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες της γιαγιάς Βασιλικής

(tantekiki.blogspot.gr)
up
31 users have voted.
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς λαχανοντολμάδες; Γίνεται; Δεν γίνεται!! Τουλάχιστον όχι στο σπίτι της γιαγιάς αλλά ούτε και στο σπίτι της μαμάς!

Σουτζουκάκια με κουσκούς σε ροζ σάλτσα ούζου

(tantekiki.blogspot.gr)
up
684 users have voted.
Οι χειμωνιάτικες Κυριακές θέλουν χειμωνιάτικα φαγητά. Φαγητά comfort που ζεσταίνουν την καρδιά και φέρνουν θύμησες από παλιότερα οικογενειακά τραπέζια. Τότε που τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα (σμυρναίικα ή όχι, με κύμινο ή χωρίς) ήταν από τα αγαπημένα μας φαγητά αν και... πάντα μαζί με τηγανιτές πατάτες που, η γιαγιά Βασιλική, αφού τις τηγάνιζε τις έριχνε μέσα στη σάλτσα και γινόταν μούρλια!

KEFTICAS DE POUERO ΣΕΦΑΡΑΔΙΤΙΚΟΙ ΠΡΑΣΟΚΕΦΤΕΔΕΣ // POLPETTE DI PORRO, RICETTA DALLA CUCINA EBRAICA SEFARDITA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
356 users have voted.
 KEFTICAS DE POUERO ΠΡΑΣΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΦΑΡΑΔΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΟι σεφαραδίτες εβραίοι, εκδιώχθηκαν την τελευταία δεκαετία του 15ο αι. από την Ιβηρική Χερσόνησο (Ισπανία και Πορτογαλία), όπου κατοικούσαν,  και διασκορπίστηκαν λίγο πολύ σε όλες τις μεσογειακές χώρες.

Κριθαρότο με σουτζουκάκια, μελιτζάνες και πιπεριές

(tantekiki.blogspot.gr)
up
184 users have voted.
Θέλεις να το πεις κριθαρότο με σουτζουκάκια, θέλεις να το πεις γκιουβέτσι με σουτζουκάκια και μελιτζάνες; Πες το όπως σου αρέσει... όπως θέλεις βρε αδερφέ! Αλλά όπως και να το πεις, η ουσία είναι ότι είναι ένα πιάτο που θα το κατατάξεις αμέσως στα αγαπημένα σου ή μάλλον στα πολυαγαπημένα σου. Αρκεί να σου αρέσει αυτός ο ...σχεδόν κάθε εποχής  συνδυασμός υλικών! Αλλά πάλι...

Χουνκιάρ Μπεγεντί με... κεφτεδάκια

(tantekiki.blogspot.gr)
up
142 users have voted.
Μελιτζάνες, πάντα αγαπημένες! Πίσω από το σημερινό πιάτο κρύβεται μια μεγάλη ιστορία και μπορεί να μην είναι ένα πιάτο ελληνικό αλλά είναι ένα πιάτο με αγαπημένα υλικά. Ωστόσο το κρέας, η αλήθεια είναι ότι παραβαίνοντας συχνά πυκνά την αυθεντική συνταγή που θέλει αρνάκι εγώ το κάνω με μοσχάρι, είναι ένα υλικό που μας... προβληματίζει λίγο.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut