Πάντα αγαπούσα και αγαπώ τα λαχανικά κι όσο περνούν τα χρόνια ακόμα περισσότερο. Δεν μπορώ να πω ακριβώς το ίδιο και με την ίδια θέρμη για τα ψάρια και τα θαλασσινά που, η αλήθεια είναι, ότι δεν μαγειρεύω ούτε τρώω πολύ συχνά, παρά το γεγονός ότι η Καβάλα, η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα έχει "πολύ ψάρι" γιατί είναι παραλιακή.Έτσι, μαγειρεύω ψάρι ή θαλασσινά μια φορά κάθε δεκαπέντε μέρες κι αυτό το καλοκαίρι γιατί το χειμώνα μπορεί να περάσει και μήνας χωρίς ψάρι. Ωστόσο, τα καλαμαράκια, οι γλώσσες, ο μπακαλιάρος και η σαρδέλα αποτελούν εξαίρεση.