Jump to Navigation

Κοκκινιστά καλαμαράκια με ρύζι και μελιτζάνες

up
49 users have voted.
Πάντα αγαπούσα και αγαπώ τα λαχανικά κι όσο περνούν τα χρόνια ακόμα περισσότερο. Δεν μπορώ να πω ακριβώς το ίδιο και με την ίδια θέρμη για τα ψάρια και τα θαλασσινά που, η αλήθεια είναι, ότι δεν μαγειρεύω ούτε τρώω πολύ συχνά, παρά το γεγονός ότι η Καβάλα, η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα έχει "πολύ ψάρι" γιατί είναι παραλιακή.Έτσι, μαγειρεύω ψάρι ή θαλασσινά μια φορά κάθε δεκαπέντε μέρες κι αυτό το καλοκαίρι γιατί το χειμώνα μπορεί να περάσει και μήνας χωρίς ψάρι. Ωστόσο, τα καλαμαράκια, οι γλώσσες, ο μπακαλιάρος και η σαρδέλα αποτελούν εξαίρεση.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Ρεβίθια φούρνου με λαχανικά και μήλο

(tantekiki.blogspot.gr)
up
15 users have voted.
Καλό μήνα! Και ναι... τα Χριστούγεννα σχεδόν έφτασαν! Μπορώ πια να αισθανθώ το άρωμά τους και να νιώσω την προσμονή στην ατμόσφαιρα. Εξάλλου κι ο χειμώνας είναι πια εδώ και κάνει αισθητή την παρουσία του.

Φασόλια γίγαντες πλακί στον φούρνο

(tantekiki.blogspot.gr)
up
19 users have voted.
Πλακί, είναι ένας τρόπος  μαγειρέματος που συνηθίζεται στην ελληνική, τουρκική αλλά και βουλγαρική κουζίνα και περιλαμβάνει πολλές πρώτες ύλες από φασόλια μέχρι ψάρια. Τα βασικά του συστατικά είναι πάντα ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο και ελαιόλαδο.

Πολύχρωμα γεμιστά με σταφίδες και κουκουνάρι και τα μυστικά της επιτυχίας τους

(tantekiki.blogspot.gr)
up
369 users have voted.
Καλημέρα και καλό μήνα! Καλό φθινόπωρο δεν θα πω μια και το καλοκαίρι συνεχίζεται! Αλλά, εδώ που τα λέμε, σκέφτηκες ποτέ, τί θα ήταν το ελληνικό καλοκαίρι χωρίς τα γεμιστά; Μάλλον, θα έχανε ένα μεγάλο μέρος από τη νοστιμιά του.

Η λαχανοσαλάτα που έγινε κοκκινιστό λαχανόρυζο

(tantekiki.blogspot.gr)
up
80 users have voted.
Τί μπορείς να κάνεις όταν ξεκαθαρίζεις το ψυγείο σου; Πάρα πολλά, νομίζω. Το βασικό είναι, όσο μπορείς, να μην πετάς τρόφιμα που δεν έχουν χαλάσει!

Σούπα με φακές Εγκλουβής Λευκάδας και λαχανικά, στη χύτρα ταχύτητας

(tantekiki.blogspot.gr)
up
1612 users have voted.
Στο οικογενειακό τραπέζι η σούπα με φακή είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση. Δεν υπήρχε εβδομάδα χωρίς να την απολαύσουμε και πάντα όπως τη θέλαμε όλοι (σ' αυτό υπήρχε ομοφωνία) χυλωμένη, μάλλον πηχτή και όχι να ψάχνουμε τις φακές μέσα σε μια λίμνη νερού! 'Ετσι την έφτιαχνε, λοιπόν, η γιαγιά μου και μετά η μαμά μου και τώρα εγώ. Αυτό κι αν θα πει παράδοση!


Main menu 2

1 | by Dr. Radut