ΦΑΒΑ ΑΠΟ ΞΕΡΑ ΚΟΥΚΙΑΗ γιαγιά Ανδρομάχη πάντα έλεγε ότι η καλύτερη φάβα γίνεται με τα ξερά κουκιά. Φάβα δεν έτρωγα ποτέ, αλλά πριν 2 χρόνια την δοκίμασα απο περιέργεια (συνταγή εδώ) και ενθουσιάστηκα! Απο τότε την φτιάχνουμε συχνά στο σπίτι και την αγαπάει πλέον όλη η οικογένεια... Φάβα από κουκιά δίσταζα να φτιάξω γιατί υπάρχει ιστορικό με έλλειψη ενζύμου G6PD στην οικογένεια, και τα κουκιά είναι πολύ επικίνδυνα σε αυτήν την περίπτωση, ακόμη και τα ξερά.