Jump to Navigation

εορταστικές συνταγές

Κώκ παλαιάς μόδας και υπέροχο !

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
817 users have voted.
Το υπέροχο κώκ των παιδικών μας χρόνων !το έφτιαξε η αδερφή μουphotosερασι τέχνηςγλυκίσματα παλαιάς κοπής !Όταν είμαστε εμείς παιδιά - την πάλαι ποτέ δεκαετία του '60 - στον τόπο μας δεν υπήρχε  η υπεραφθονία των γλυκισμάτων, που υπάρχει σήμερα... Τίποτα τότε ακόμα δεν ήταν στην Ελληνική κοινωνία ... υπεράφθονο, όπως επίσης και τίποτα δεν ήταν τότε αυτονόητο! Υπήρχαν βέβαια γλυκά !

Το αληθινό Κερκυραϊκό Σοφρίτο !

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
537 users have voted.
Η παλαιά συνταγή του Σοφρίτο, της πόλης της Κέρκυρας!photosερασι τέχνηςευχαριστώ την φίλη μου Depy, που μας εμπιστεύθηκε την παλαιά συνταγή της γιαγιάς της,της Barbara' Att...η συνταγή που δίνουμε εδώ, είναι η κλασική συνταγή του Κερκυραϊκού Soffritto !το φαγητό είναι Ενετικής επιρροής (ή προέλευσης) και η ονομασία "soffritto" προέρχεται από το ρήμα "soffriggere"τηγανίζουμε ελαφρά φέτες μοσχάρι σε

Πουτίγκα εορταστική !

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
2340 users have voted.
Παλαιά συνταγή Ωραίας Πουτίγκας !photosερασι τέχνηςΕδώ δεν πρόκειται γιά ένα Ελληνικό έδεσμα. Η πουτίγκα παραδοσιακά δεν ανήκει στην δική μας γαστρονομική κληρονομιά.Εγγλέζα,  Αυστραλιανή ή Αμερικανίδα, ίσως τροφή του Μεσαίωνα, που εξελίχθηκε μες στα χρόνια σε ωραίο γλύκισμα, έτσι κι αλλιώς είναι σπουδαία...

αρνί στα κλήματα

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
548 users have voted.
το αρνάκι ψημένο στα κλήματα, μοιάζει στο σουβλιστό !photosερασι τέχνηςΤον χειμώνα μαζεύω κληματόβεργες.Φτιάχνω μ' αυτές ένα δεμάτι και τις αφίνω έξω, στο μπαλκόνι, γιά όταν τις χρειαστώ...Τι άλλο πιά, να μας δώσει το ευλογημένο φυτό, το υπέροχο Ελληνικό αμπελάκι ;Το περίφημο κρασί του, τον μούστο, το πετιμέζι, τα αμπελόφυλλα, ως και το σώμα του - τις κληματόβεργες !Το αρνάκι ψημένο στα κλήματα, δ

παστέλι το παραδοσιακόν !

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
333 users have voted.
Σησαμούς - ούντος :πλακούς εκ μέλιτος και σησάμου κατεσκευασμένουphotosερασι τέχνηςΣήσαμον : ο καρπός της σησάμης, σησάμιον, κατά πρώτον παρ' Ηροδότω.Ο Ησύχιος έχει "Σησάμη, σησαμίς και πλακούς εκ σησάμης"Ο δε Φώτιος "...

Μπανόφι ή banoffee pie

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
1004 users have voted.
Banoffee pie σπιτικήγιά τον Χάρη !Γλύκισμα Αγγλοσαξονικόν- ωραιότατη θερμιδική βόμβα - !σε σύνθεση των λέξεων banana και toffee (καραμέλα)Φτιάχνεται από :Βάση μπισκότου (ή παντεσπάνι)Καραμέλα (φτιάχνουμε μόνοι μας ΚΑΙ την καραμέλα !)ΜπανάνεςΚρέμα σαντιγύ (όχι αγοραστή, παρακαλώ !

μουσακάς

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
1507 users have voted.
ο καλοκαιρινός, εθνικός μας μουσακάς !photosερασι τέχνηςΓιά ένα μεγάλο ταψί φούρνου θα χρειαστούμε :8 έως 10 μελιτζάνες φλάσκεςελαφρύ ηλιέλαιο γιά το τηγάνισμα της μελιτζάνας3/4 μοσχαρίσιο κιμάλίγο ελαιόλαδο γιά τον κιμά1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι1 ή 2 σκελίδες σκόρδο1 κουτί ντοματάκιααλάτι, πιπέρι, μιά πρέζα ζάχαρηκαι γιά την μπεσαμέλ10 κ.σ. φυτικό βούτυρο 10 κ.σ.

μπατόν σαλέ

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
158 users have voted.
batons salesphotosερασι τέχνηςχρειαζόμαστε :120 γραμ αλεύρι100 γραμ τριμμένο τυρί, παρμεζάνα ή κάποιο άλλο τυρί πικάντικο σκληρό60 ml κρύο νερό30 γραμ βούτυρο μαλακό1 κ. γλ. μαγιάμιά πρέζα αλάτι1/2 κ. γλ. πιπέρι cayenne λέει η συνταγή, μα αφού εγώ το δοκίμασα, σας προτείνω να μην το βάλετε. Καίει πολύ!Αντ' αυτού βάλτε κάποιο μυρωδικό που σας αρέσει, π.χ.

Λεμονάτο ψητό κατσαρόλας

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
656 users have voted.
Μοσχαράκι λεμονάτοψητό κατσαρόλας- η συνταγή της μαμάς μου - photosερασι τέχνηςΧρειαζόμαστε :μοσχαράκι κομμένο σε μερίδεςμερικά καρότα1 ξερό κρεμύδι1 σκελίδα σκόρδο1 ματσάκι φρέσκο σέλινολίγο κρασί μιά φρέσκια ντοματούλα (προαιρετικά)λίγο ελαιόλαδοαλατοπίπεροφρέσκο χυμό λεμονιού Σε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το μοσχάρι.

Φθινοπωρινά !

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
612 users have voted.
Τα σύκα, τα καρύδια και το γλυκό κρασί !Ωραίο είναι να αναμειγνύουμε διάφορους και διαφορετικούς καρπούς !Δίνει μιά φρέσκια νότα,  στην παρέα που κάθεται να τσιμπολογήσει...Τώρα το φθινόπωρο μπορούμε να φτιάξουμε ωραίες πιατελίτσες με καρπούς της εποχής...Αν θέλουμε αλλαντικά και τυριά (ό, τι μας αρέσει)που μιά χαρά μπορούμε να τα ταιριάξουμε με σταφύλια, ξερά σύκα και φρέσκα καρύδια.Αφίνουμε τη φ

Pages

Subscribe to RSS - εορταστικές συνταγές


Main menu 2

by Dr. Radut