ΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ CAVOLO NERO, ΞΥΝΟΜΗΛΟ ΚΑΙ ΡΟΔΙ Οταν ανακάλυψα το cavolo nero είχα την εντύπωση οτι καταναλώνεται μόνο βρασμένο. Ψάχνοντας για πιθανές χρήσεις του στην μαγειρική, εκτός απο την ribollita (σούπα με φασόλια) κάπου είδα οτι μπορεί να φαγωθεί και ωμό και μάλιστα είναι πολύ ωφέλιμο, αφού δεν καταστρέφονται οι πολύτιμες βιταμίνες του. Το δοκίμασα λοιπόν, και η γεύση του μου θύμισε την αίσθηση που έχω όταν τρώω ρόκα (που σημειωτέον δεν μου αρέσει...), δηλαδή έχει κάτι το πικάντικο και αμυδρά καυστικό, που ίσως σε κάποιους δεν αρέσει.