· ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥγια το προζύμι:5 κουτ. γλυκού ξερή μαγιάή 3 φακελάκια.1 κουτ. σούπας ζάχαρη 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό 4 κουτ. σούπας αλεύρι Για τη ζύμη: 1/2 λίτρο φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού ξύσμα από 2 πορτοκάλια 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη μαστίχας 3 κουτ. γλυκού μαχλέπι 1 βανίλια 1 πρέζα αλάτι περίπου 1.250 γραμ. αλεύρι για τσουρέκι Εκτέλεση: Πρώτη μας δουλειά το στύψιμο των πορτοκαλιών για να πάρουμε χυμό, ο οποίος δεν πρέπει να είναι παγωμένος, αλλά σε θερμοκρασία δωματίου.