Jump to Navigation

ΤΟ ΚΡΕΜΕΖΙ ♦♦ LA COCCINIGLIA

up
652 users have voted.

  ΤΟ ΚΡΕΜΕΖΙΤο κρεμέζι ειναι μια χρωστικη με εντονο κοκκινο χρωμα, ζωικης προελευσης. Το ονομα του προερχεται αρχικα απο την περσικη λεξη qermez, ενω περασε στην Ευρωπη απο την Ισπανια και την αραβικη του ονομασια al-kirmiz, λεξεις που και οι δυο σημαινουν το εντονο κοκκινο χρωμα (την συγκεκριμενη αποχρωση του κοκκινου θα την συναντησετε και ως κιρμιζί, καταλοιπο απο την τουρκική).

Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΦΤΙΑΧΝΩ ΧΗΜΙΚΗ ΜΑΓΙΑ (BAKING POWDER) ♦♦ LIEVITO CHIMICO FAI-DA-TE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1109 users have voted.
ΦΤΙΑΧΝΩ ΧΗΜΙΚΗ ΜΑΓΙΑ (BAKING POWDER) Πριν απο αρκετό καιρό, ανάμεσα στις καταπληκτικές συνταγές του Nanni (blog : La vetrina del Nanni), ανακάλυψα εναν μικρό θησαυρό!

BAHARAT

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1131 users have voted.
BAHARAT Το μπαχαράτ είναι ενα μίγμα μπαχαρικών, που το συναντάμε στις κουζίνες πολλών χωρών της Μεσης Ανατολής αλλά και στην Βόρεια Αφρική. Το όνομα του προέρχεται απο την αραβική λέξη bahar, που όπως έχουμε πεί και σε άλλη περίπτωση, σημαίνει μπαχαρικό.  Η σύνθεση του ποκίλλει και ανάλογα με την περιοχή προστίθενται αγαπημένα τοπικά μυρωδικά.

Η ΠΑΣΤΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ ΑΙΓΙΝΗΣ ♦♦ LA PASTA DI PISTACCHI

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1033 users have voted.
Η ΠΑΣΤΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ ΑΙΓΙΝΗΣ Η φυστικόπαστα, είναι δυστυχώς δυσεύρετη, αλλα μπορουμε να την παρασκευάσουμε πολύ εύκολα. Το βασικό συστατικό της είναι φυσικά τα φυστίκια Αιγίνης, ή σάνφυστικια, οπως τα έλεγε η γιαγιά Ανδρομάχη. Για να πάρουμε μια φυστικόπαστα αρωματική, εύγευστη και με ωραίο ζωηρό πράσινο χρώμα, το βασικό είναι να διαλέξουμε φυστίκια αρίστης ποιότητας.

ΤΟ ΜΠΑΧΑΡΙ ♦♦ IL PIMENTO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1026 users have voted.
ΤΟ ΜΠΑΧΑΡΙΤο μπαχάρι, είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από ένα δέντρο που φέρει την επιστημονική ονομασία Pimenta Dioica (ή Pimenta Officinalis), και ανήκει την οικογένεια Myrtaceae. Πρόκειται για ένα αειθαλές δέντρο, ιθαγενές της Κεντρικής Αμερικής και ειδικά της Τζαμάϊκα, και μπορεί να φτάσει εως και τα 9 μέτρα σε ύψος.

ΤΟ ΑΜΥΛΟ ♦♦ L'AMIDO

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
1355 users have voted.
ΤΟ ΑΜΥΛΟΤο αμυλο είναι ενας γλυκοσιδικος πολυσακχαριτης, δηλαδη αποτελειται από μεγαλο αριθμο πολυμερισμενων μοριων γλυκοζης, τα οποια ενωνονται με τον λεγομενο α-γλυκοζιδικο δεσμο και σχηματιζουν μια σπειροειδη διακλαδιζομενη αλυσιδα. Είναι φυσικο προϊον και απανταται σε διαφορα φρουτα, σε σπορους και σε βολβους.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut