Όταν είχα φτιάξει τάρτα παλιά (πολύ παλιά) για πρώτη φορά, είχα ακολουθήσει πιστά μια συνταγή. Δεν θυμάμαι πια και νομίζω πως ήταν βάση για γλυκιά τάρτα.Ξεκίνησα μια χαρά όλα τα υλικά στον πάγκο. Αφού άνοιξα την ζύμη την έβαλα στο σκεύος και ήταν από αυτές που τις ψήνεις πρώτα και μετά βάζεις τη γέμιση. Ωραία ως εδώ. Η συνταγή έλεγε: ΄΄ ... απλώνουμε την ζύμη και καλύπτουμε και τα πλαϊνά και βάζουμε ρύζι πάνω στη ζύμη για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο η βάση …΄΄. Ρύζι!! Άλλες οδηγίες δεν υπήρχαν. Ρίχνουμε απλά το ρύζι πάνω στη ζύμη … κατά βούληση.