Άλλο ένα καλούδι που έχω από τις καλοκαιρινές διακοπές συγγενών και φίλων. Ένα μαλακό τυρί από την Άνδρο, πολύ πολύ αγαπημένο μου. Η "πετρωτή" ή "αρμεξιά" λοιπόν, είναι ένα τυράκι από αγελαδινό γάλα που το βάζανε με τουλπάνι ανάμεσα σε δυο πέτρες οι παλιές νοικοκυρές για να φύγουν τα υγρά. Γι αυτό και το σχήμα του είναι σαν δίσκος. "Μαλαχτό" λέγεται το ίδιο τυρί όταν το πλάθουν με αλάτι. Αυτό το υπέροχο τυρί λοιπόν ήρθε στα χέρια μου (ας είναι καλά τα αγαπημένα μου ανίψια) και ενώ ξέρω ότι είναι ταιριάζει υπέροχα σε πίτες, τάρτες και σουφλέ, δεν μπορώ να σταματήσω να το τρώω έτσι.