Υλικά:
Για 4-6 άτομα8 μεγάλα καρότα1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη4 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένα φιστίκια4 κουταλιές της σούπας σταφίδες, χωρίς σπόρους½ κουταλιά του γλυκού κανέλα σε σκόνη½ κουταλιά του γλυκού κύμινο σε σκόνη¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν, ή περισσότερο, κατά προτίμηση1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδοΧυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλιΑλάτι, πιπέρι¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή κόλιανδρο
Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα, ρίχνουμε τον δυόσμο ή το κόλιανδρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε!