Καλή σας μέρα! Πριν μερικές μέρες έφτιαξα μια γρήγορη μαρμελάδα με πηκτίνη. Μια μαρμελάδα που διατηρεί όλο το άρωμα του φρούτου γιατί η αυξημένη πηκτίνη τη βοηθά να "δέσει" χωρίς πολύωρο βράσιμο αλλά και το ζωντανό χρώμα της και μάλιστα με λιγότερη ζάχαρη από τη συνηθισμένη. Η πηκτίνη απομονώθηκε για πρώτη φορά το 1824 από τον Braconnot, ο οποίος της έδωσε και το συγκεκριμένο όνομα. Η βιομηχανική παραγωγή της πηκτίνης άρχισε το 1920 και σιγά σιγά το προϊόν βελτιώθηκε.
Τί είναι η πηκτίνη;