Μια εύκολη συνταγή για ένα πιάτο, πάντα ευπρόσδεκτο σε μικρούς και μεγάλους, για μια υπέροχη πατατόπιτα με ζαμπόν και τυρί. Αρωματίστε τη με μυρωδικό αρεσκείας σας και απολαύστε ένα τέλειο ορεκτικό ή συνοδευτικό πιάτο ή ακόμα και ένα απλό γεύμα ή δείπνο με μια σαλάτα. Υλικά συνταγής 6 πατάτες συνολικού βάρους 1.100 γρ. περίπου 200 γρ. ζαμπόν (ή μπέικον αν προτιμάτε) κομμένα σε μέτρια κομμάτια 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη, ψιλοκομμένο ή μοσχοκάρυδο 250 ml κρέμα γάλακτος με 10% λιπαρά 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα 150 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρά κυβάκια 1/4 φλ.