Υλικά5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο1 κρέμα γάλακτος (200 γραμ.)1 αυγόκασέρι ή Gouda τριμμένο ή σε φέτεςμπέικον σε κομματάκια (έβαλα ζαμπονάκι κοτόπουλο ψιλοκομμένο)αλάτι-πιπέριΕκτέλεση Βουτυρώνουμε το ταψί μας (ν 28) και στρώνουμε τις πατάτες αφού τις έχουμε αλατοπιπερώσει. Ανάμεσα στις στρώσεις από τις πατάτες ρίχνουμε το κασέρι ή το Gouda και το μπείκον. Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και το αυγό και περιχύνουμε τις πατάτες.