Η πανακότα είναι ένα δροσερό γλυκάκι για όλες τις ώρες. Τη φτιάχνουμε εμείς με αγνά υλικά και είναι η καλύτερη λιχουδιά για τα παιδιά μας. Αν προσθέσουμε και σοκολάτα με αχλάδι έχουμε μια τέλεια γεύση και για μας τους μεγάλους. Τη συνταγή την πήρα από τον κ. Λ. Λαζάρου που είναι από τους καλύτερους γνωστούς σεφ.
Τα υλικά για την πανακότα:
750 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κουβερτούρα
14 γρ. φύλλα ζελατίνης
1 λίτρο νερό
Για τη σάλτσα αχλάδι: