Jump to Navigation

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΟΥ ΠΡΑΤΟ (ΚΑΝΤΟΥΤΣΙ) ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ♦♦ BISCOTTI DI PRATO AL CIOCCOLATO

up
105 users have voted.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΟΥ ΠΡΑΤΟ (ΚΑΝΤΟΥΤΣΙ) ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Τα περιφημα μπισκοτα του Πράτο, πιο γνωστα και ως καντούτσι ή καντουτσίνι (cantucci, cantuccini), τα εχουμε ξαναδει εδω, στην κλασσικη τους εκδοχη. Ειναι ενα απο τα πιο φημισμενα και διαδεδομενα γλυκα παρασκευασματα της μεγαλης ζαχαροπλαστικης παραδοσης της Τοσκανης. Στην Ελλαδα τα εχω δει να κυκλοφορουν σε συνταγες και ως παξιμαδακια με αμυγδαλα. Προκειται πραγματι για ξερα μπισκοτα, με χαρακτηρισιτκη φορμα φετας απο μπαγκεττα, κομμενης λοξα, ενω το μηκος τους φτανει μεχρι τα 10εκ.

Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

ΠΙΤΣΑ - ΦΟΚΑΤΣΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ // PIZZA FOCACCIA AL LIEVITO MADRE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
19 users have voted.
 ΠΙΤΣΑ - ΦΟΚΑΤΣΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ Μία πίτσα με αφράτη βάση φοκάτσας ή μία φοκάτσα γαρνιρισμένη με τα υλικά της πίτσας μαρκγερίτα! Πείτε την όπως επιθυμείτε, το αποτέλεσμα είναι ένα χορταστικό κολατσιό, και γιατί όχι ακόμη και πρωινό, με αρκετό "ψωμί" γι΄αυτούς που το αγαπάνε! Η ιδέα ξεκίνησε από μια απλή φοκάτσα, την οποία όμως την ήθελα λίγο πιο πλούσια και γευστική.

ΚΟΝΤΙΛΙΌΝΕ : Η "ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ" ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΓΚΟΎΡΙΑ // CONDIGLIONE LA INSALATA RUSTICA LIGURE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
2171 users have voted.
ΚΟΝΤΙΛΙΌΝΕ : Η "ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ" ΣΑΛΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΓΚΟΎΡΙΑCondiglione (κοντιλιόνε) ή στην τοπική διάλεκτο condigión (κοντιτζιόν) μια μεσογειακή σαλάτα από την τοπική κουζίνα της Λιγκούρια. Συνδυάζει υλικά της γης και της θάλασσας και είναι πολύ πλούσια σε γεύση και αρώματα!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΨΩΜΙ ΠΑΝΙ'ΟΤΑ ΡΟΜΑΝΙ'ΟΛΑ // PAGNOTTA DI PASQUA ROMAGNOLA

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
410 users have voted.
 ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΨΩΜΙ ΠΑΝΙ'ΟΤΑ ΡΟΜΑΝΙ'ΟΛΑΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ Επανέρχομαι έπειτα από πολύ καιρό, με μια πασχαλινή συνταγή από την Ιταλία, για να ευχηθώ και στους φίλους μου εκεί Καλό Πάσχα, αφού φέτος γιορτάζουν αρκετά πιο νωρίς από εμάς εδώ στην Ελλάδα (31 Μαρτίου) ...

ΣΥΚΩΤΙ ΑΛΑ ΤΖΕΝΟΒΕΖΕ // FEGATO ALLA GENOVESE (FEGATO ALL' AGGIADDA)

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
511 users have voted.
 ΣΥΚΩΤΙ ΑΛΑ ΤΖΕΝΟΒΕΖΕΣυκώτι αλά τζενοβέζε ή αλλιώς η σκορδάτη παραλλαγή της πιό δημοφιλούς συνταγής, του συκωτιού αλά βενετσιάνα! Οπως φανερώνει και το όνομα της, η συνταγή προέρχεται από την περιοχή της Liguria, όπου είναι γνωστή και με την ονομασία fegato all' aggiadda, δηλαδή συκώτι με αλιάδα (σκορδαλιά) ένα τυπικό πέστο της περιοχής, φτιαγμένο με ψωμί και σκόρδο. Εξ ΄ίσου συναρπαστικά νόστιμη

ΤΣΑΜΠΕΛΌΝΕ : ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΕΪΚ // CIAMBELLONE SOFFICE

(illaboratoriodimmskg.blogspot.gr)
up
734 users have voted.
 ΤΣΑΜΠΕΛΌΝΕ : ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΕΪΚ Το ciambellone είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της περιοχής Marche και έχει την σύσταση και την υφή ενός αφράτου κέικ, το οποίο ψήνεται μέσα σε στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση, εξ΄ου και η ονομασία, αφού ciambella στα ιταλικά είναι η κουλούρα.Η συνταγή έχει τις ρίζες της στην χωριάτικη κουζίνα και είναι λιτή και πολύ εύκολη!


Main menu 2

1 | by Dr. Radut