Υλικά4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες4 μεγάλες πατάτεςΛίγο σπορέλαιο για τηγάνισμα (προαιρετικά)Χοντρό αλάτιΓια τον κιμά750 γρ. κιμά1 μεγάλο κρεμμύδι1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ6 κ.σ ελαιόλαδο½ φλ. νερόΑλάτι / πιπέριΓια την κρέμα750 γρ. - 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό πλήρες (ανάλογα με το πυρέξ)2 αυγά300 γρ. Κασέρι πικάντικο τριμμένοΑλάτι / πιπέριΑνάβουμε τη φριτέζα ή εναλλακτικά βάζουμε σε μία κατσαρόλα 1 λ'ιτρο νερό και το αφήνουμε να βράσει, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλλες πάχους 1 - 1 1/2 εκ.