Παραδοσιακό γλυκάκι το Μελιτζανάκι γλυκό κουταλιού που σε πολλούς ξυπνάει παιδικές μνήμες !!! Υλικά1 κιλό μικρά μελιτζανάκια (περίπου 50 κομμάτια)¾ κιλού ζάχαρη3 φλιτζάνια νερό½ φλιτζάνι μέλιχυμό 3 λεμονιώναμύγδαλα ασπρισμένα (όσα και τα μελιτζανάκια)1 ξυλαράκι κανέλα6-7 γαρίφαλαΕκτέλεσηΠλένετε τα μελιτζανάκια και με κοφτερό μαχαίρι τα ξεφλουδίζετε. Τα χαράζετε κατά μήκος τόσο όσο να χωράει το αμύγδαλο.Τα βάζετε σε λεκάνη, τα σκεπάζετε με νερό και προσθέτετε το χυμό των 2½ λεμονιών. Για να μείνουν βυθισμένα στο υγρό, τα σκεπάζετε με ένα πιάτο, βάζοντας ένα βάρος από πάνω.