ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟΔεν είναι η πρώτη φορά που θα μιλήσουμε για μαρμελάδα σύκο στο laboratorio. Η συγκεκριμένη ήταν πάντα μία μαρμελάδα που δεν έλειπε από το πατρικό μου σπίτι, παρ' όλο που γενικά δεν καταναλώναμε πολλές μαρμελάδες. Η γιαγιά Ανδρομάχη την έφτιαχνε με ολόκληρα σύκα και την ονόμαζε ρετσέλι (την συνταγή μπορείτε να την δείτε εδώ).Φέτος, παρ' όλο που δεν ήταν καλή η χρονιά για πολλά δέντρα, η συκιά μας είναι φορτωμένη με μεγάλα, γλυκά σύκα.