Υλικά500 γρ. λαζάνια 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά2 μεγάλα κρεμμύδια2 καρότα 2 σκ.σκόρδο300 γρ. πολτό ντομάτας ή ντομάτα στον τρίφτη1 φλ. κόκκινο κρασί1 κ.γ. βασιλικό4 κ.σ. ελαιόλαδο200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιάαλάτι, πιπέριγιά τη μπεσαμέλ:100 γρ. αλεύρι100 γρ. φρέσκο βούτυρο1 λ. γάλα αλάτι, πιπέριΕκτέλεσηΨιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε κυβάκια τα καρότα. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το καρότο γιά 3'-4', ανακατεύοντας.