Jump to Navigation

Κολοκυθάκια στο φούρνο με κρούστα ψωμιού !

up
27 users have voted.
H αλήθεια είναι ότι ψάχνω απλές και γρήγορες συνταγές. Το τελευταίο διάστημα μου συμβαίνει αυτό. Εύκολα πράγματα με όσο το δυνατόν λιγότερα ‘’τσουμπλέκια’’ (σκεύη δηλαδή), γρήγορη προετοιμασία και ακόμα πιο γρήγορη εκτέλεση. Και φυσικά με υλικά που θα έχω ήδη και δεν θα χρειασθεί να πηγαινο-έρχομαι στο σουπερ-μάρκετ.Η πιο κάτω συνταγή μου άρεσε με την πρώτη ματιά. Εύκολη, νόστιμη και γρήγορη.Βέβαια της άλλαξα λίγο ‘’τα φώτα’’ και την προσάρμοσα στα γούστα μου και σε αυτά που είχα στο σπίτι.Για παράδειγμα δεν είχα φρέσκο θυμάρι.
Διάβασε τη συνταγή στο cookingandart-marion.blogspot.com

Σχετικές συνταγές

Αφράτο καρβέλι ολικής άλεσης, χωρίς ζύμωμα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
143 users have voted.
Κάποτε για να γίνει το ψωμί χρειαζόταν χρόνος, διαδικασία αν και παρόλα αυτά πολλά σπίτια, ειδικά στα χωριά, είχαν το δικό τους ζυμωτό ψωμί φυσικά, με προζύμι που έφτιαχναν από βασιλικό.

Ζυμωτό, παραδοσιακό ψωμί με κουρκουμά

(tantekiki.blogspot.gr)
up
230 users have voted.
Τί βλέπεις στη φωτογραφία; Ένα ψωμί ζυμωτό, παραδοσιακό, ένα καρβέλι που όπως το βλέπεις (εγώ τουλάχιστον) το μόνο που αποζητάς είναι και λίγη φέτα από δίπλα ή λίγο κασέρι! Θα μπορούσα να περάσω μέρες και μέρες τρώγοντας ψωμί και τυρί, όπως τότε... όταν ήμουν μικρή που αυτό ήταν το αγαπημένο μου κολατσιό.

Ψωμάκια ρολάκια με σπανάκι, φέτα & λιαστή ντομάτα / Spinach, feta & sun dried tomato bread rolls

(cookingandart-marion.blogspot.com)
up
873 users have voted.
Προσπαθώ να βάλω μέρες τη συνταγή αυτή, αλλά λογάριαζα χωρίς τον covid. Ηρθε κι αυτός, ευτυχώς άργησε και πέρασε χαλαρά. Αφορμή για λίγη ξεκούραση. Πάντα υπάρχει ένα καλό μέσα σε κάτι ας το πούμε κακό.Επίσης, δεν προλαβαίνω τις εποχές. Αυτό το πράγμα που ο χρόνος τρέχει κι εγώ από πίσω δεν φτάνω.Φθινόπωρο δεν κατάλαβα.

Γαλλική Μπαγκέτα, αυθεντική συνταγή

(tantekiki.blogspot.gr)
up
225 users have voted.
Γαλλία και γαλλική μπαγκέτα ταυτίζονται. Είναι το πιο αγαπημένο ψωμί, σχεδόν σύμβολο της γαλλικής κουλτούρας,  προστατευμένο από την εποχή του προέδρου Φρανσουά Μιτεράν με κρατικό διάταγμα. Οι γαλλικές μπαγκέτες έχουν συνήθως μήκος 40-70 εκ. και διάμετρο 6 εκ. περίπου.

Φόρμα λαδιού χωρίς ζύμωμα

(tantekiki.blogspot.gr)
up
353 users have voted.
Πανεύκολο, αφράτο με κόρα τόσο όσο...τραγανή αυτή η φόρμα λαδιού είναι το πιο ξεκούραστο ψωμάκι που μπορούμε να φτιάξουμε. Προϋπόθεση; Το βραδάκι να ανακατέψουμε απλά τα υλικά με ένα μαχαίρι (όχι μυτερό, ούτε με "δόντια"), να το αφήσουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, περίπου, και να το βάλουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα του κέικ.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut