ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ 300 γρ. σιμιγδάλι χονδρό Νο 4 400 γρ. ζάχαρη (2 κούπες του τσαγιού), 100 γρ. καρύδια κομμένα 5 γρ. μπέικιν πάουντερ 5 γρ. κανελογαρύφαλλο 9 αυγά, 2 βανίλιες. Για το σιρόπι 400 γρ. ζάχαρη 600 γρ. νερό 5 γρ. χυμό λεμονιού για την καραμελα 100γρ Ζαχαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1.Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη ώστε να γίνει σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. 2.Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τους ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι, το τρίμμα από κανελογαρύφαλλο, τα καρύδια, το μπέικιν και τη βανίλια.