"Όχι συχνά πίτσα!!!!! έλεγε η μαμά μου (όπως και πολλές άλλες μαμάδες με κυρίαρχη την επιθυμία να ταϊζουν υγιεινές τροφές τα παιδιά τους) πολλές φορές όταν ζητούσε η μικρή μου αδερφή πίτσα... "θέλεις να τρως ανθιυγεινά;;;".
Τα καλοκαιρινά λαχανικά είναι στα καλύτερά τους τώρα που είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και μια και οι ρυθμοί μου είναι πολύ πιο αργοί και ράθυμοι είναι ευκαιρία να φτιάξω μερικά βάζα που θα συνοδεύουν το ουζάκι ή την κρύα μπυρίτσα τις ζεστές βραδιές στη βεράντα.
Φιλέτο ψητής πιπεριάς Φλωρίνης, φυσικά, χωρίς την φλούδα, κρεμμύδι και σκόρδο μαζί με πάπρικα για πιο έντονη προσωπικότητα και μαύρη ζάχαρη για μια καραμελένια πιπεριά πρότεινε σε μια συνταγή σάλτσας η αγαπημένη Εύη Βουτσινά (που δεν θα ξεχαστεί ποτέ) κι εγώ το μόνο που άλλαξα είναι η προσθήκη λευκού βαλσαμικού ξιδιού αντί για χυμό λεμονιού.Ανάμεσα σε σάλτσα και τσάτνεϋ, θα πρόσθετα, πολύ κοντά σε
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!! Μουντός καιρός, αυτοκίνητα να κατεβαίνουν από τον Χορτιάτη φορτωμένα με χιόνια κι ο Μάρτης να μας δείχνει την άσχημη πλευρά του και να μας φορτώνει επιπλέον κατήφεια θαρρείς και δεν φτάνει η καθημερινότητα κι όλα αυτά που συμβαίνουν σε τούτη τη χώρα!Όχι...
Προσοχή... η επόμενη ανάρτηση είναι ...εκπαιδευτικού περιεχομένου. Το βαθύτερο νόημά της είναι η γνωστή ρήση... ο " επιμένων νικά" με άλλα λόγια μην παραιτείστε ποτέ στην πρώτη ή δεύτερη προσπάθεια. Συγκεκριμένο παράδειγμα εγώ και η γνωστή lemon curd ή επί το ελληνικότερον λεμονόκρεμα! Αυτή την κρέμα όλοι (ή σχεδόν) την έχουν φτιάξει και την έχουν απολαύσει. Όλοι εκτός από μένα!
Καλή σας μέρα!!! Καλοκαίρι και ζέστη πάνε μαζί... κι οι παραλίες το ίδιο και τα μπάνια! Ας τα απολαύσουμε όσο ο μήνας προχωρά προς το τέλος του μια και είμαστε ήδη 2 μόνον μέρες πριν την μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου! Μια τέτοια μέρα, ηλιόλουστη και ζεστή πριν xxxx χρόνια ήρθε στον κόσμο ένα μωράκι, στρουμπουλό και όμορφο, με λιγοστό ξανθό μαλλάκι και φουσκωτά μαγουλάκια! Η αδερφούλα μου!!