Υλικά μερίδες 624 γαρίδες μεγάλες½ κιλό κριθαράκι1 φλιτζάνι ελαιόλαδο1 νεροπότηρο λευκό ξηρό κρασί1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη1 νεροπότηρο ντομάτα φρέσκια, ψιλοκομμένη3 κουτ. σούπας πελτέαλάτι, πιπέριΕκτέλεσηΚαθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος, το κεφάλι και την ουρά. Τα κρατάτε όλα σε μια λεκανίτσα. Αφαιρείτε το εντεράκι της πλάτης από τις γαρίδες και τις φυλάτε στην άκρη.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα τα κεφάλια, τα κελύφη και τις ουρές από τις γαρίδες και σοτάρεται καλά για να αφήσουν όλη τη γεύση τους στο λάδι.