Jump to Navigation

Άσπρα ψωμάκια από το Μεξικό / White bread from Mexico ''Bolillos''

up
469 users have voted.
Aυτά τα ψωμάκια τα λένε Bolillos και είναι παραδοσιακό ψωμί και πρώτο σε πωλήσεις στη πόλη του Μεξικού.Ίσως είναι το δεύτερο αγαπημένο ψωμί των Μεξικανών, μετά τις tortillas.Τα bolillos είναι μια παραλλαγή της μπαγκέτας, αλλά μικρότερη σε μήκος και συχνά ψήνεται σε πέτρινο φούρνο. Ήρθε στη πόλη του Μεξικό στη δεκαετία του 1860 από τους μάγειρες του αυτοκράτορα Μαξιμιλιανού και  η χρήση του εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη τη χώρα. Είναι περίπου 15 cm (έξι ίντσες), σε σχήμα ωοειδές, με τραγανή κρούστα και ένα μαλακό εσωτερικό.
Διάβασε τη συνταγή στο cookingandart-marion.blogspot.com

Σχετικές συνταγές

Τηγανοψωμα!!! Δοκιμάστε τα!!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
5 users have voted.
Τηγανοψωμα!!! Μία συνταγή με πολύ μεράκι!!

Από τα ωραιότερα τηγανόψωμα παραδοσιακά Κύμης !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
93 users have voted.
  Απο τα ωραιότερα τηγανόψωμα παραδοσιακά Κύμης !!!ΥΛΙΚΑ1 κιλό αλεύρι μισό σταρένιο κ μισό για όλες τις χρήσεις1 φακελάκι μαγιάλίγο αλάτι2 κουταλιές λάδι1 ποτήρι νερό-Θα δείτε μπορεί να χρειαστείτε λίγο ακόμα νερό να μην είναι ούτε πολύ μαλακιά η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια ούτε πολύ σκληρή.ΕΚΤΕΛΕΣΗΔιαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό σε μιά λεκάνη ,κ μετά ρίχνουμε το λάδι το αλεύρι το αλάτι

Ψωμάκια Μπριός βαμβάκι !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
92 users have voted.
Τέτοια ψωμάκια Μπριός βαμβάκι δεν έχετε ξανακάνει!Τόσο μαλακά που θα τα φτιάχνετε συνεχώς !!!δόση για13 με 14 τεμάχια         ΥΛΙΚΑ880 γρ.αλευρι για τσουρέκι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ180 γρ.γαλα χλιαρό200 νερό χλιαρό1,5 φακελάκι ξηρής μαγιάς2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου70 γρ.ζαχαρη18 γρ.αλατι100 γρ.βουτυρο ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΎΡΝΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ ΛΑΔΌΚΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΟΥΣ 190 ΒΑΜΟΥΣ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΆΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τηγανόψωμα!!!Χωρίς τηγάνι χωρίς λάδια !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
122 users have voted.
Ξεκινάμε την νέα σχολική χρονιά με Τηγανόψωμα!!!Χωρίς τηγάνι χωρίς λάδια !!!

Τραχανάς γλυκός σπιτικός κ ο τρόπος που τον φτιάχνουμε !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
224 users have voted.
 Έτοιμος και φέτος ο τραχανάς μας της φίλης μας Άννας Λαμπροπουλου. Έτσι όπως τον έμαθε και τον φτιάχνει κάθε χρόνο.Υλικά Για 5κιλα γλυκό τραχανά.✔️2.5 κιλά αλεύρι λευκό από το φούρνο✔️ 2 κιλά κίτρινο αλεύρι σκληρό ✔️ 500γρ σιμιγδάλι ψιλό✔️ 10 αυγά✔️ 2 κ. σ. αλάτι✔️ 2.5 λίτρα γάλα από τον παραγωγό ✔️ 1γρ.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut