Jump to Navigation

Άσπρα ψωμάκια από το Μεξικό / White bread from Mexico ''Bolillos''

up
496 users have voted.
Aυτά τα ψωμάκια τα λένε Bolillos και είναι παραδοσιακό ψωμί και πρώτο σε πωλήσεις στη πόλη του Μεξικού.Ίσως είναι το δεύτερο αγαπημένο ψωμί των Μεξικανών, μετά τις tortillas.Τα bolillos είναι μια παραλλαγή της μπαγκέτας, αλλά μικρότερη σε μήκος και συχνά ψήνεται σε πέτρινο φούρνο. Ήρθε στη πόλη του Μεξικό στη δεκαετία του 1860 από τους μάγειρες του αυτοκράτορα Μαξιμιλιανού και  η χρήση του εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη τη χώρα. Είναι περίπου 15 cm (έξι ίντσες), σε σχήμα ωοειδές, με τραγανή κρούστα και ένα μαλακό εσωτερικό.
Διάβασε τη συνταγή στο cookingandart-marion.blogspot.com

Σχετικές συνταγές

Αφράτα Νηστίσιμα Τσουρέκια με Ίνες!!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
27 users have voted.
Πως να Φτιάξεις τα πιο Αφράτα Νηστίσιμα Τσουρέκια με Ίνες!!!Δες πώς να φτιάξεις αφράτα νηστίσιμα τσουρέκια με ίνες, μια υγιεινή και εύκολη συνταγή για την νηστεία ή για το Πάσχα! Αυτά τα τσουρέκια είναι τέλεια για όσους ακολουθούν νηστεία και θέλουν μια υγιεινή, νόστιμη επιλογή. Μάθε όλα τα μυστικά για να πετύχεις την τέλεια υφή και γεύση!-35 γρ. ξηρή μαγιά-1 κ.σ. ζάχαρη-140 γρ. νερό-100 γρ.

Νηστίσιμα Αφράτα Τσουρέκια Αφρός!!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
39 users have voted.
Νηστίσιμα Τσουρέκια Αφρός υπέρ αφράτα σαν σύννεφο, με Εκπληκτικά, Πεντανόστιμα, Αρωματικά υλικά που σίγουρα θα κάνουν πάταγο.

Μοναστηριακή Λαγάνα !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
186 users have voted, including you.
Λαγάνα με συνταγή από μοναχό από το Αγιον Ορος !Λοιπόν η Λαγάνα έγινε όνειρο με το τίποτα ακριβώς σε υλικά όπως αυτή που μου είχε φέρει ο μοναχός που ήρθε κάποτε στο μαγαζί μου από το Αγιο Ορος η γεύση, και μου είπε ακριβώς πως την φτιάχνουν εκεί !!! Εγώ από δω κ πέρα θα την κάνω αντί για ψωμάκι ..

Λαγάνα .. Η καλύτερη συνταγή εγγύηση !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
166 users have voted.
 Φέτος αυτή η Λαγάνα θα κλέψει την παράσταση ...η καλύτερη συνταγή εγγύηση!!!Υλικά670 γρ.αλευρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ η σκληρό αλεύρι ότι έχετε450 γρ.νερο Χλιαρό10 γρ.μαγια ξηρή1/3 κουταλάκι ζάχαρη12 γρ.αλατι2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδοεπικάλυψη βάζουμε σουσάμι.ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς εστία πάνω κάτω περίπου 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνοΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ Ε

Το πιο εύκολο και αφράτο σπιτικό ψωμί ολικής άλεσης του ΤΟΣΤ!!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
269 users have voted.
ΣΥΝΤΑΓΗ για Αφράτο Ψωμί του ΤΟΣΤ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ!!!Συνταγή για το πιο εύκολο και αφράτο σπιτικό ψωμί ολικής άλεσης του ΤΟΣΤ! Δε θα χρειαστεί να αγοράσετε ξανά από έξω!Υλικά:540 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.3 κ.σ. ζάχαρη1,5 κ.γ. αλάτι170 γρ. γάλα, κρύο180 γρ. νερό75 γρ. ηλιέλαιο14 γρ.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut