Αφράτα, γιαουρτένια, που κλείνουν μέσα τους ένα μικρό, τυρένιο μυστικό! Τα μικρά, τριγωνικά τυράκια με την "αγελάδα που γελάει" που τόσο αγαπούσα στα φοιτητικά μου χρόνια. Κατάλληλα για πρωινό, σνακ αλλά και για να συνοδεύσουμε μια νόστιμη σαλάτα!
Καλοκαίρι πια, η ζέστη παρούσα και τί καλύτερο από ένα ελιόψωμο με μια δροσερή ντοματοσαλάτα και μια φέτα τυρί για βραδινό; Τα ελιοψωμάκια που βλέπετε είναι η ιδανική λύση για γρήγορα γεύματα αλλά και για να γίνουν σάντουιτς που θα πάρουμε μαζί στην παραλία.Προσωπικά, θεωρώ τα ελιοψωμάκια την επιτομή της Μεσογειακής κουζίνας για ευνόητους λόγους και, φυσικά, τα λατρεύω κι αυτό φαίνεται από το ότι
Αυτού του είδους τα γλυκάκια με τη σφολιάτα και κάποιο άλειμμα, μαρμελάδα ή φρούτο επάνω, με έχουν στοιχειώσει. Ναι, μη γελάς! Ακριβώς όπως το λέω!!! Έχεις σκεφτεί πόσες παραλλαγές μπορεί να έχει ένα τέτοιο σφολιατάκι; Πρώτα πρώτα αλλάζοντας τη γέμιση ή το άλειμμα μεταμορφώνεται, γίνεται άλλο γλυκό κυριολεκτικά. Έπειτα το σχήμα του!
Αυτά τα τρίγωνα, vegan τυροψωμάκια (θα μπορούσες να τα πεις και scones γιατί από μια φωτογραφία τους, πήρα την αρχική ιδέα) με blueberries είναι τόσο αφράτα, μαλακά, ελαφρώς υγρά και τόσο νόστιμα που σε ξετρελαίνουν.
Το ότι λατρεύω όλα τα είδη ψωμιού είναι γνωστό σε συγγενείς, φίλους και όλους όσους ακολουθούν αυτή την ιστοσελίδα. Η αναζήτηση ανάμεσα σε διάφορα είδη ψωμιού είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι σε έναν κόσμο που δεν έχει όρια. Με μαγιά, με φυσικό προζύμι, με μπύρα κάθε είδος "ψωμιού" έχει την δική του ιστορία αλλά και τους δικούς του οπαδούς. Κι εγώ...