Υλικά:300 γρ, κιμάς μοσχαρίσιος1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη1 μικρή πιπερίτσα κέρατο ψιλοκομμένη2 κουτ.σ. πελτές ντομάτας1 μεγάλη ντομάτα ώριμη περασμένη στον τρίφτη1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη2 κόκκοι μπαχάρι1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασίαλάτι-πιπέριχυλοπίτες βρασμένες al denteελαιόλαδοτριμμένο σκληρό τυρί Εκτέλεση:Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κρασοπότηρο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ίσα ίσα να γυαλίσουν.Ρίχνουμε τον κιμά μαζί με την πιπερίτσα και τον σοτάρουμε ανακατεύοντάς τον ώσπου να αλλάξει χρώμα.