υλικά 1 χταπόδι 1 κιλό περίπου κομμένο σε μεγάλα κομμάτια 3/4 από ο πακέτο μακαρονάκι 1 ποτήρι ντοματοπολτος 3 φύλλα δάφνης 1 κρεμμυδι χοντροκομμενο ελαιόλαδο αλατι και μπόλικο πιπέρι εκτέλεση καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το χταποδάκι μας το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά στην κατσαρόλα μας βάζουμε το λαδάκι και σοτάρουμε το κρεμμυδι στην συνέχεια ριχνουμε το χταπόδι και το αφήνουμε να βγάλει όλα του τα νερά σε δυνατή φωτιά!!!! όταν έχει εξατμιστεί αρκετό από το νεράκι ριχνουμε την ντομάτα μας και την δάφνη και το χαμηλώνουμε να βράσει δοκιμάζοντας πότε θα είναι μαλακό και