Jump to Navigation

Χταπόδι μελωμένο με σύκα, δαμάσκηνα και μέλι από το Αριστοτελικό Βουνό

up
227 users have voted.

Υλικά: 

Για 2-4 άτομα1 χταπόδι (κατά προτίμηση φρέσκο, χτυπημένο)3-4 μεγάλα κρεμμύδια2 σκελίδες σκόρδο1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο½ ποτήρι κονιάκ½ ποτήρι λευκό κρασί¼ ποτήρι ξύδι1 κιλό ντομάτες2 – 3 φύλλα δάφνηςμερικοί κόκκοι μπαχάρι και πιπέρι2 πράσινες πιπεριές2 κόκκινες πιπεριές4 ξερά δαμάσκηνα4 ξερά σύκα½ φλιτζάνι τσαγιού μέλι Αρναίας Χαλκιδικής

Η συνταγή είναι από τη Λουλουδιά Αλεξιάδου, chef του restaurant Ακρογιάλι της Ολυμπιάδας

Απαιτούμενος χρόνος: 

Διάβασε τη συνταγή στο sidagi.gr

Σχετικές συνταγές

Ροφός με κολοκυθάκια

(sidagi.gr)
up
288 users have voted.
Υλικά:  Για 4 - 5 μερίδες 1,5 κιλό ροφός, κομμένος σε φέτες4 κρεμμύδια ξερά μεγάλα (ψιλοκομμένα ή κρεμμυδόζουμο)5 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο5 λεμόνια (250 γραμμάρια χυμός περίπου)Μαυροπίπερο (σε σπυριά και τριμμένο)300 γραμμάρια λάδιπολύ λίγο κύμινο1 ματσάκι μαϊντανός700 γραμμάρια κολοκυθάκια

Μεσογειακή τηγανιά

(sidagi.gr)
up
429 users have voted.
Υλικά:  Για 2-4 άτομα2 μέτριες καραβίδες2 μέτριες γαρίδες6 καθαρισμένα μύδια6 καθαρισμένα χτένιαΈξτρα παρθένο ελαιόλαδο½ φλιτζάνι τσαγιού ζωμός ψαριού¼ φλιτζάνι τσαγιού κρασίΤρίχρωμες πιπεριές1 κουταλιά του γλυκού δενδρολίβανο1 σκελίδα σκόρδο1 κουταλιά της σούπας μαϊντανόΑλάτιΠιπέρι

Κότσι Αρνίσιο με κεράσια από το Αριστοτελικό Βουνό και αρμπαρόριζα

(sidagi.gr)
up
458 users have voted.
Υλικά:  Υλικά για 4 μερίδεςΓια το κότσια4 αρνίσια κότσιαΑλάτι - Πιπέρι1 κιλό κεράσια καθαρισμέναΕλαιόλαδο έχτρα παρθένο½ κιλό κρασί10 φύλλα αρμπαρόριζα Για τη συνοδευτική γαρνιτούρα1 κιλό σπανάκιΣκόρδοΛίγα μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα κομμένα σε φέτες

Μύδια Ολυμπιάδας σαγανάκι

(sidagi.gr)
up
343 users have voted.

Υλικά: 

Για 4-6 άτομα1 σακουλάκι μύδια καθαρισμένα φρέσκα1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες1 πιπεριά πράσινη1 πιπεριά κόκκινηΜερικές φέτες λεμόνι και λίγο ξύσμα1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο1 φλ. καφέ ελαιόλαδοΛίγο χυμό λεμόνιΛίγη μουστάρδαΦέτα τριμμένηΡίγανηΛίγη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά) 

Γιουβέτσι του βυθού

(sidagi.gr)
up
346 users have voted.

Υλικά: 

Για 2-4 άτομα½ ποτήρι ελαιόλαδοένα μικρό κρεμμύδι1 καλαμάρι1 πλοκάμι χταποδιού βρασμένο6 γαρίδες6 μύδια με το κέλυφος1 φρέσκια ντομάτα½ σφηνάκι ούζο1 ποτήρι κρασί1 ποτήρι χυμό ντομάτας250 γραμμάρια ζυμαρικά κοχύλια

Η συνταγή είναι από τον Κοσμά Αναστασιάδη, Chef του Restaurant Janis

Απαιτούμενος χρόνος: 



Main menu 2

1 | by Dr. Radut