Jump to Navigation

Χοιρινή τηγανιά με πράσο και ξερά φρούτα

up
224 users have voted.
Η χοιρινή τηγανιά ανήκει στα ελληνικά έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η αυθεντική τηγανιά αποτελείται από χοιρινό λαιμό (συνήθως), περιέχει πάντα και λίγο λίπος και στην παραδοσιακή της ή πιο σύγχρονη μορφή με την προσθήκη διαφόρων υλικών είναι ένας θεσπέσιος μεζές για κρασί. Εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, η χοιρινή τηγανιά γίνεται  συνήθως με πράσο και κρασί.Ωστόσο, η τηγανιά που θα σας παρουσιάσω σήμερα είναι λίγο διαφορετική.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Κολοκυθοκροκέτες με κατίκι Δομοκού

(tantekiki.blogspot.gr)
up
39 users have voted.
Ας αρχίσουμε τον μήνα με μια φοβερή νοστιμιά, που μπορεί να είναι αλμυρή αλλά, όπως και να το κάνουμε... είναι λιχουδιά! Κι επειδή ακόμα αρνούμαι να αφήσω πίσω μου τις καλοκαιρινές μαζώξεις, αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να αντισταθεί όταν στο τραπέζι βλέπει λαχταριστά μεζεδάκια. Για μένα αυτό είναι, κυριολεκτικά, αδύνατον!

Τηγανίτες λαχανικών με σάλτσα γιαουρτιού -τυριού

(tantekiki.blogspot.gr)
up
443 users have voted.
Καλοκαίρι χωρίς μπαλκονάδα και μεζεδάκια γίνεται; Νομίζω πως όχι κι αυτές οι τηγανίτες λαχανικών είναι ό,τι καλύτερο για τέτοιες βραδιές.

Φλογέρες λαχανικών vegetarian

(tantekiki.blogspot.gr)
up
317 users have voted.
Το Πάσχα μπορεί να πέρασε αλλά σήμερα σου έχω πρόταση τέλεια για πικ νικ, βραδινό μπροστά στην τηλεόραση αλλά και για μεζεδάκι ή ορεκτικό σε κάποιο από τα ανοιξιάτικα παρεϊστικα σαββατόβραδα.

Μελιτζάνες με πατάτες κοκκινιστές, σαγανάκι

(tantekiki.blogspot.gr)
up
363 users have voted.
Καλοκαίρι και μελιτζάνες με σάλτσα για μένα πάνε χέρι χέρι... δεν συμφωνείς κι εσύ; Αυτή τη φορά όμως πήραν μαζί τους και λίγες πατάτες... έτσι, για ποικιλία! Κι επειδή είναι καλοκαίρι όλα τα πεντανόστιμα φαγητά με τα καλοκαιρινά προϊόντα που υπάρχουν σε αφθονία στη χώρα μας που τα μαγείρευαν και οι μαμάδες αλλά και οι γιαγιάδες μας και δίνουν νοστιμιά στη ζωή μας είναι και απαραίτητα.

Σαγανάκι τόνου με κάρυ

(tantekiki.blogspot.gr)
up
238 users have voted.
Αγαπάς κι εσύ τον τόνο; Αν ναι, αυτή είναι η συνταγή σου. Σήμερα, θα σου δείξω ένα μεζέ της τελευταίας στιγμής, που θα τον αγαπήσεις από την πρώτη μπουκιά. Είναι ένας μεζές που συνοδεύεται από λίγο ψωμί και μια μπύρα ή ένα ούζο αλλά ωστόσο...


Main menu 2

1 | by Dr. Radut