Ο χαλβάς Φαρσάλων είναι ένα πολύ γνωστό παραδοσιακό κι αγαπημένο γλυκό. Θέλει τέχνη και υπομονή για να το φτιάξουμε στο σπίτι και δύναμη στα χέρια για το ανακάτεμα (ή καλό βοηθό!), αλλά σίγουρα αποζημιώνει με τη γεύση του.
Υλικά:
250 γρ κορνφλάουρ
3 φλιτζ. ζάχαρη
4 φλιτζ. νερό
250γρ φυτική μαργαρίνη (π.χ. ΒΙΤΑΜ) ή 1 φλιτζ. λάδι (με τη φυτική μαργαρίνη η γεύση είναι λίγο πιο ελαφριά
1/2 φλιτζ. λευκασμένη αμυγδαλόψιχα
1/2 κ.γλ. κανέλα
2 βανίλιες
Εκτέλεση: