Jump to Navigation

Φοκάτσια Ιταλική

up
690 users have voted.
Η Φοκάτσια της Απουλίας !photosερασι τέχνηςΗ Ιταλική φοκάτσια μοιάζει με ψωμί (“panis focacius” στην αρχαία Ρώμη), ένα ψωμί πλατύ κι επίπεδο, ψημένο σε φούρνο.Τα υλικά της  φοκάτσια δεν διαφέρουν πολύ από τα υλικά της πίτσας, χρειάζεται απαραίτητα καλό ελαιόλαδο, σταρένιο αλεύρι, μαγιά, νερό, αλατάκι και ανάλογα με την περιοχή προσθέτουν μυρωδικά, κρεμμύδι, τυρί, αλλαντικά ή λαχανικά. Υπάρχουν και περιοχές, ειδικά στη  βορειο δυτική Ιταλία,  που την φοκάτσια την φτιάχνουν γλυκειά (focaccia dolce).Ανάμεσα στις παραλλαγές της φοκάτσια, οι επικρατέστερες εκδοχές είναι :-       Η φοκάτσια της Γένο
Διάβασε τη συνταγή στο amateurdecuisine.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Καρμπονάρα

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
650 users have voted.
alla carbonara !Η μεγάλη , κλασική συνταγή για την Ιταλική πάστα !(και για τα ανά τον κόσμο ζυμαρικά…)Το πιάτο το διεκδικεί – ποιος άλλος ; - η Ρώμη !

Ossobuco της Λομβαρδίας με gremolata

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
1033 users have voted.
Ossobuco του Μιλάνου-μεγάλο κλασικό της Ιταλικής κουζίνας!- photosερασι τέχνηςγιά να φτιάξουμε το ossobuco χρειαζόμαστε :- μοσχαρίσιο κότσι, με το κόκαλο (osso buco = κόκαλο τρυπημένο) - ξερό κρεμμύδι- καρότα - βούτυρο- κρασί- λίγο αλεύρι- ντομάτες γιά σάλτσα- αλατοπίπερο- ρίγανη - 1 φύλλο δάφνης γιά την gremolata:- ένα ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό- 1-2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο- το ξύσμα από 1

Κέϊκ με Ιταλικές λιχουδιές

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
764 users have voted.
Αλμυρό κέϊκ με Ιταλικές λιχουδιές photosερασι τέχνηςγιά την ζύμη, θα χρειαστούμε :200 γραμ.

πίτσα

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
1145 users have voted.
πίτσα σπιτική !1η ζύμη :1 ποτήρι γάλα χλιαρό1 κύβος φρέσκια μαγιάένας κόμπος ζάχαρηδιαλύω την μαγιά στο χλιαρό γάλα, με την ζάχαρη.

πανεττόνε

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
822 users have voted.
Πανεττόνε πειραματίστηκα γιά δεύτερη φορά με τα "pane di Toni"αυτήν τη φορά ακολούθησα διαφορετική συνταγή γιά τα panettone. μου φάνηκε ευκολώτερη και το αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο.σας περιγράφω ευθύς τη συνταγή, γιά την περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε :πρώτα, βάζουμε 60 γραμ. μαύρες και 60 γραμ.


Main menu 2

1 | by Dr. Radut