Υλικά:500 γραμ. φάβα2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα1 λεμόνιαλάτι, πιπέρι, πάπρικαΕκτέλεση:Μουσκεύετε τη φάβα σε χλιαρό νερό με λίγο αλάτι για 12 ώρες.Τη στραγγίζετε και τη βάζετε σε κατσαρόλα με νερό ίσα να την σκεπάζει.Βράζετε για ένα τέταρτο της ώρας, προσθέτετε τα κρεμμύδια και αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για μία ακόμη ώρα. Όταν βράσει η φάβα, θα λιώσει.Την περνάτε από ψιλό τρυπητό και την ξαναβάζετε στη φωτιά. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, καθώς και το μισό λάδι. Αφήνετε να πάρει μια βράση ακόμα για 10 λεπτά.Από laconialive.gr