Jump to Navigation

Σύκο γλυκό !!!

up
29 users have voted.
  ΣΥΚΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΚΙΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ!!!!!! ΣΥΝΤΑΓΗ:2 κιλα συκα,2 κιλα.ζαχαρη,6 φλυντζανια τσαγιου νερο,γαρυφαλλα,1 λεμονι το χυμο του!             ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Πλενουμε και καθαριζουμε απο το κοτσανι το καθενα συκο!Τα τρυπαμε με οδοντογλυφιδα το καθενα σε 3 μεριες!Τα τοποθετουμε σε κατσαρολα με νερο να τα σκεπαζει και τα βραζουμε 5 λεπτα!Στην συνεχεια τα σουρωνουμε και τοποθετουμε στο καθενα γαρυφαλοΒαζουμε στην κατσαρολα το νερο με την ζαχαρη να βρασει 5 λεπτα και τα ριχνουμε μεσαΜολις τα ριχνουμε πεφτει η σταθμη θερμοκρασιας οποτε μετραμε χρονο απο την ωρα που αρχιζει να
Κατηγορίες:
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Πελτές κυδωνιού !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
49 users have voted.
Ενα γευστικοτατο, απολαυστικό και ελαφρυ γλυκο κουταλιού ειναι ο πελτες κυδωνιου! ❤️Διαφανος, με κατακόκκινο ρουμπινι χρώμα, με το ελαφρύ αρωμα του κυδωνιου και της αρμπαρόριζας είναι ότι πρεπει για ενα ασυνήθιστο εύγευστο κέρασμα!ΠΕΛΤΕΣ ΚΥΔΩΝΙΟΥ!Πλενουμε καλα και καθαριζουμε 4 μεγαλα κυδωνια.

Διπλοβρασμένο γλυκό κουταλιού κεράσι, χωρίς ασβέστη

(tantekiki.blogspot.gr)
up
276 users have voted.
"Le temps des cerises" ή αλλιώς "η εποχή των κερασιών", ένα τραγούδι με στίχους που γράφτηκαν το 1866, ένα σύγχρονο βιβλίο του Νικολά Μπαρό που αγαπήθηκε αλλά και μερικά γαλλικά και βελγικά εστιατόρια τίμησαν αυτό το αγαπημένο φρούτο που όλες μα όλες οι γιαγιάδες στη χώρα μας τιμούσαν κάνοντάς το γλυκό του κουταλιού και όχι μόνον.To κεράσι δεν ήταν από τα αγαπημένα μου γλυκά κουταλιού, αν και, θυμ

Βερίκοκο γλυκό κουταλιού !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
250 users have voted.
  Γλυκό κουταλιού ΒΕΡΊΚΟΚΟ..

Γλυκό κουταλιού Κολοκύθι!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
470 users have voted.
Γλυκό κουταλιού Κολοκύθι!!Εάν και κουράστηκα 3 μέρες να το τελειώσω το αποτέλεσμα με δικαίωσε!!!!!      Συνταγή για 50 κομμάτια: Κόβουμε το κολοκύθι κομμάτια!Τα τρυπάμε όλα με πηρούνι από όλες τις μεριές τους!Βάζουμε σε μια λεκάνη νερό και διαλύουμε μέσα 200 γρ ασβέστη! Βάζουμε τα κομμάτια μέσα και τα αφήνουμε 4 ώρες ανακατεύοντας τα ανά διαστήματα!Στην συνέχεια τα ξεπλένουμε και γεμίζουμε σε μια

Φιρίκι γλυκό κουταλιού !!!

(mageirikikaisintages.blogspot.gr)
up
481 users have voted.
·Έτοιμο και γλυκό το φιρίκι!Νομίζω από τα πιο ωραία κουταλιού του χειμώνα!!ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΣΗΈπλυνα Καθάρισα τα φυρικια έβγαλα με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια και τα άφησα 2 ώρες μέσα σε λεκάνη με νερό και 1 φακελάκι ξυνο!1 κιλό ζάχαρη 2 ποτήρια νερό και 1κιλο  και κάτι φυρικι γύρω στα 20 κομμάτια. Έβρασα το νερό και τη ζάχαρη έριξα στο σιρόπι τα φιρίκια έβρασα 20 λεπτά .Τα άφησα όλη νύχτα και το π


Main menu 2

1 | by Dr. Radut