Υλικά:300γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης1 μεγάλο πράσινο κολοκυθάκι κομμένο σε μέτρια καρέ1 κονσέρβα τόνου σε νερό ή λάδι στραγγισμένηΑλάτιΓια τη Σάλτσα:2 κουταλιές σούπας μουστάρδα απαλή1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο1 φλιτζανάκι του καφέ νερόΑλάτι και πιπέριΕπιπλέον:3-4 κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμαΕκτέλεση:1.Βράζουμε πρώτα τα κολοκυθάκια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά μόνο (επειδή είναι κομμένα σε κομμάτια βράζουν πολύ γρήγορα και αν τα αφήσουμε παραπάνω λιώνουν). Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.