Υλικά:
Για 4-6 άτομαΓια το ραβανί1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ1 κουταλιά της σούπας κανέλα10 αυγά1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη2 φλιτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι150 γραμμάρια κουβερτούρα 55 % κακάο λιωμένηΓια το σιρόπι2 ποτήρια του νερού νερό1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού2 ποτήρια του νερού ζάχαρητη φλούδα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι1/2 ξυλάκι κανέλαςΓια την επικάλυψη σοκολάτας1 ποτήρι νερό1 ποτηράκι κονιάκ250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα1 φλιτζάνι του τσαγιού κόρν φλάουρ