Υλικά:
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ.τσ. νερό χλιαρό
2 κουτ.σ. ρίγανη
1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη
1/2 κουτ.γλ.αλάτι
250 γρ.αλεύρι κίτρινο τύπου Μ (για ζυμώματα)
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υγρά συστατικά και διαλύουμε μέσα τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη.
Λίγο λίγο και εναλλάξ προσθέτουμε τα αλεύρια και το αλάτι. Μόλις αρχίσει να σφίγγει η ζύμη συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια.