Jump to Navigation

πράσα ογκρατέν

up
334 users have voted.
Πράσα ογκρατέν- η συνταγή της Αιμιλίας -photosερασι τέχνηςΈχουμε κι άλλοτε διατυπώσει απ' εδώ την άποψη, ότι η τροφή είναι μιά από τις μικρές απολαύσεις της ζωής, που όμως, γιά να την σκεφτεί κανείς, γιά να την παράγει και κυρίως τέλος γιά να την προσφέρει, απαιτείται μιά ενεργητικότητα, μιά δημιουργικότητα, απαιτείται προσοχή, ικανότητα γιά συγκέντρωση και προγραμματισμό, κι ακόμα απαιτείται ένα νοιάξιμο, μιά χαρά και πάντα μιά αγάπη γιά τη ζωή!Αυτά θαρρώ ισχύουν και γιά την πιό απλή τροφή.Η φίλη μου η Αιμιλία έχει το χάρισμα γιά την μαγειρική τέχνη !Της αρέσει δηλαδή να παίζει με τις πρώτες
Διάβασε τη συνταγή στο amateurdecuisine.blogspot.gr

Σχετικές συνταγές

Μπάμιες τηγανητές

(epipantosepistitou-efik.blogspot.gr)
up
160 users have voted.
  Σήμερα σκαρώσαμε ένα μεζέ ξεχωριστό, μπάμιες τηγανητές που δεν έχουν καμία σχέση με τα γνωστά αποτρεπτικά στοιχεία  ... της μπάμιας.  Ούτε σάλια, ούτε η γεύση η κλασική, ούτε ιδιαίτερη περιποίηση πριν το τηγάνι!  Τίποτα απολύτως! Διαλέγουμε ωραία πρώτη ύλη, κόβουμε ελαφρά το κοτσανάκι από πάνω, τίποτα άλλο δεν χρειάζεται, ούτε καν το γνωστό κωνικό καθάρισμα.&

Αγγούρι Ορεκτικό

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
1122 users have voted.
Αγγούρι με τυρί κρέμα, μαγιονέζα και σολωμό καπνιστόΜε φίλεψαν αγγούρια, από σπιτικό μπαξέ.Ένα σωρό αγγούρια...

Μαραθοπιτάκια

(amateurdecuisine.blogspot.gr)
up
406 users have voted.
Μαραθοπιτάκια (εύκολος και γρήγορος μεζές ούζου)photosερασι τέχνηςΚυριακή μεσημεράκι Μαϊου, με ξαφνική ζέστη και βιβλία στη βεράντα, αχ, ας είχαμε τώρα κι ένα ουζάκι ! Μιάς και στο ψυγείο είχα ένα ματσάκι μάραθο, στρώθηκα να φτιάξω τον μεζέ, του άψε - σβήσε, γιά την συνοδεία του ούζου. Η όλη ασχολία είναι ένα τεταρτάκι της ώρας ! Πλένουμε καλά τον μάραθο, αφαιρούμε εντελώς όλα τα χοντρά κοτσάνια κ

Φάβα Σαντορινιά, η θεά των οσπρίων

(epipantosepistitou-efik.blogspot.gr)
up
215 users have voted.
 Λατρεμένο έδεσμα η φάβα, υποτιμημένο αν δεν έχεις δοκιμάσει, χάνεις για να ξέρεις!   Είτε παντρεμένη με καραμελωμένα κρεμμυδάκια και τα συναφή, είτε σκέτη μέσα στην απλότητά της, θα έλεγα ότι κονταροχτυπιέται με την ταραμοσαλάτα στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Μάλιστα  θα τολμήσω να πω ότι η ταραμοσαλάτα γευστικά για μένα χάνει μπροστά στη φάβα! Πεθαίνω για

Κρίταμο τουρσί

(epipantosepistitou-efik.blogspot.gr)
up
63 users have voted.
Το crithmum maritimum ή αλλιώς κρίθμον το παράλιο είναι πολυετής πόα, λεία και σαρκώδης με αποξυλωμένη βάση που φτάνει σε ύψος έως τα 50 εκατοστά. Εχει έρπουσα ρίζα (απλώνεται σε παραφυάδες) και όρθιο βλαστό. Ξεκινάει η άνθισή του από το Μάιο-Ιούνιο μέχρι και τον Οκτώβριο και το συναντάμε σε παραθαλάσσιες και  αμμώδεις εκτάσεις όπως και σε βράχια. Από τα χρόνια του Ιπποκράτη


Main menu 2

1 | by Dr. Radut