Η πανακότα είναι από τα πιό κλασικά γλυκά .Με αυτή την τόσο απλή και εύκολη συνταγή θα αρχίσετε να φτιάχνετε αυτό το υπέροχο γλυκάκι πιο συχνά από όσο νομίζετε !!!Υλικά400 γραμ.φρέσκο γάλα7 φύλλα ζελατίνης600 γραμ.κρέμα γάλακτος1/3 κούπας τσαγιού ζάχαρη αν θέλετε πιο γλυκιά προσυθέστε λίγη ακόμα2 μασουράκια βανίλιεςΕκτέλεσηΒάζουμε σε μπολ τις ζελατίνες μαζί με κρυο νερό και τις αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν .Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος τα 2 μασούρια βανίλιας και την ζάχαρη μέσα σε μία κατσαρολίτσα και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να κάψει καλά .Παίρνουμε τ