Μερίδες: 2 6 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα με λίγο αλατοπίπερο 8 πράσινα σπαράγγια Λίγο ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες Κόβουμε τις σκληρές άκρες των σπαραγγιών. Ξεφλουδίζουμε το υπόλοιπο (ξεφλουδιστήρι πατάτας) για να απομακρύνουμε τις ίνες, χωρίς να πειράξουμε τις κορυφές.
Ομελέτα όπως την έμαθα από τη γιαγιά μου. Καταγόταν από χωριό της Τραπεζούντας.ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗΒράζω πατάτες με τη φλούδα σε νερό με χοντρό αλάτι. Να είναι κομμένες για να βράσουν γρήγορα & να τραβήξουν το αλάτι. Τις καθαρίζω , ρίχνω τα κομμάτια σε τηγάνι με λάδι και ελάχιστο βούτυρο, τα σπάζω με το πιρούνι και τα γυρίζω μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω ελάχιστο αφυδατωμένο κρεμμύδι.
Σημερινό ...Ελαφρύ φαγάκι γρήγορο κ νόστιμο ..Σπανάκι ομελέτα !!!Υλικά250 γραμ σπανάκι -έβαλα κατεψυγμένο ..Μπορείτε κ με φρέσκο.4 αυγά2 κουτ σούπας γάλα εβαπορέ1 μικρό κρεμμύδι ξερό τριμμένο1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες να πιάσει όλο το ταψάκι η το τηγάνι ανάλογα που θα την φτιάξετε 1 μικρή σκελίδα σκόρδου τριμμένη ελάχιστο αλάτι -πιπέρι 2 με 3 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο 6 κουτ τυρί που λιώνει