Ένα νηστίσιμο dip που δίνει άλλη γεύση στον ταραμά! Νόστιμο και υγιεινό, σαν κολατσιό επάνω σε λαγάνα ή σε ένα απλό φρυγανισμένο ψωμάκι είναι τόσο χορταστικό! Οι πιπεριές το κάνουν πικάντικο και ...σχεδόν πορτοκαλί, τα φασόλια του χαρίζουν επιπλέον γεύση και τα φιστίκια (αν τα βάλετε) του δίνουν έναν άλλο "αέρα" ...μια νέα ταυτότητα! Απολαυστικό τόσο σαν σαλάτα-αλοιφή που συνοδεύει άλλα πιάτα σ' ένα τραπέζι όσο και σαν dip που μέσα του βουτούν κριτσίνια ή το ίδιο ξαπλώνει νωχελικά επάνω σε όποιο είδος ψωμιού προτιμάμε.