Σήμερα έχουμε γλυκάκι ανατολίτικο, την μπασμπούσα ή ελληνιστί ένα είδος ραβανί με ινδοκάρυδο.
Υλικά για ταψί μακρόστενο
2,5 φλ. (425 γρ.) σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. (125 γρ.) αλεύρι γ.ο.χ.
3 φλ. (400) γρ. ινδοκάρυδο
1,5 φλ. (340 γρ.) ζάχαρη
2 κ. γλ. baking powder
2 αβγά χτυπημένα
2 φλ. (480 ml) γάλα
1 κ. γλ. εσάνς αμυγδάλου
225 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι
4 φλ. ( 960 ml)νερό
4 φλ