Υλικά:
Για 2-4 άτομαΓια τον μπακαλιάρο½ κιλό φιλέτα καθαρισμένα μπακαλιάρου, κομμένο σε κομμάτιαΛίγο αλεύρι3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο4 ώριμες ντομάτες, τριμμένο2 φύλλα δάφνης½ κουταλιά γλυκού ζάχαρηελαιόλαδο3 κουταλιές της σούπας ελιές καθαρισμένες μαύρες50 ml. λευκό κρασί ή sherry150 ml νερό1 κούπα φρυγανιά τριμμένηΦρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένοΑλατοπίπεροΓια την σκορδαλιά1 κιλο πατάτες4-5σκελιδες σκόρδο ανάλογα τα γούστα1 ποτήρι λαδί1 κουταλιά του γλυκού αλάτιΑπό 3 λεμόνια τον χυμό τους¾ ποτηριού νερό