Υλικά:
Για 4-6 άτομαΓια τον μπακαλιάρο½ κιλό φιλέτα καθαρισμένα μπακαλιάρου, κομμένο σε κομμάτιααλεύρι3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο4 ώριμες ντομάτες, τριμμένο2 φύλλα δάφνης½ κουταλιά γλυκού ζάχαρηελαιόλαδο50 ml. λευκό κρασί ή sherry150 ml νερό1 κούπα φρυγανιά τριμμένηΦρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένοΑλατοπίπεροΓια την γαρνιτούρα με πατάτες1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο30 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδοαλάτιπιπέρι1 κιλό πατάτες σε ροδέλες2 κρεμμύδια κομμένα1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο