ΥλικάΜερίδες 41 κιλό αρακά με καρότα κατεψυγμένο [η σκέτο αρακά και προσθέτουμε 2 φρέσκα ψιλοκομμένα καρότα]4 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο1 κοφτή κουταλιά σούπας πελτέ1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένο 4 κλωνιά άνηθο 4 κλωνιά μαιντανό 3 ντομάτες ώριμες Αλάτι -πιπέρι6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ΕκτέλεσηΖεσταίνουμε στην κατσαρόλα το λάδιΡίχνουμε τα κρεμμύδια ξερό και φρέσκο το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον αρακά [και το ψιλοκομμένο καρότο αν βάλουμε φρέσκο ] και σωτάρουμε λίγα λεπτά ανακατεύοντας συχνά αλλά ελαφρά με ξύλινη κουτάλα .Λιώνουμε τις ντομάτεςμε τα χέρια