Το μελιτζανάκι είναι ένα ιδιαίτερο και γευστικό γλυκό. Πρέπει να βρούμε μικρά κομμάτια όσο το μέγεθος του χουρμά. Είναι εύκολο γλυκό, αρκεί να το πετύχουμε στο βράσιμο, να μην μείνει άβραστο και είναι σκληρό. Διαλέγουμε μικρά, τρυφερά με καθαρό χρώμα μελιτζανάκια.
Τα υλικά για το μελιτζανάκι μας:
70-75 μελιτζανάκια
6 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1 κομμάτι ξύλο κανέλας
λίγα γαρύφαλλα
Πως φτιάχνουμε το γλυκό μας: