Υλικά 3 κιλά μελιτζάνες κομμένες σε μέτριες φέτες1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες50 ml ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για το τηγάνισμα5-6 μεγάλες ντομάτες ώριμες τριμμένες3 κ.σ ξίδι balsamico 1 κ.σ κοφτή ζάχαρη1/3 κ.γ αποξηραμένο θρούμπι1/3 κ.γ αποξηραμένη μαντζουράνα1/3 κ.γ αποξηραμένο βασιλικό1/3 κ.γ αποξηραμένη ρίγανη1/3 κ.γ αποξηραμένο θυμάρι1/3 κ.γ αποξηραμένο δενδρολίβανοΑλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέριΕκτέλεση Σε ένα μεγάλο σουρωτήρι βάζουμε σε στρώσεις τις μελιτζάνες, πασπαλίζοντας με αλάτι μία μία στρώση.