Υλικά 2.5 κιλά σύκα800 γρ. – 1 κιλό ζάχαρη 2 κ.σ. Cointreau ή Grand Marnierξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι1/2 φλυτζάνι νερό1 στικάκι κανέλαΕτοιμασίαΑφαιρείτε τα κοτσάνια και τα κόβετε στα 4 αφού πρώτα τα πλύνετε καλά. Τα βάζετε σε μεγάλο μπολ, ρίχνετε από πάνω τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά και τ’ ανακατεύετε. Αφήνετε το μείγμα για μια ώραΜαρμελάδα: Βάζετε το μείγμα σε ψηλή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, μαζί με την κανέλα ξυλάκι..Ανακατεύετε συνέχεια ανά 5 λεπτά και μετά τα 40′-45′ αφαιρείτε την κανέλα.Σ’ αυτή τη φάση οι φλούδες έχουν αρχίσει να μαλακώνουν.